Leclerc krijgt laatste waarschuwing van de FIA wegens schenden strenge coronaregels

10 juli 2020

BSR Agency

De FIA heeft Charles Leclerc een waarschuwing gegeven. De Formule 1-coureur van Ferrari vloog deze week tussen beide races in Oostenrijk door terug naar Monaco. Hij ging onder meer op bezoek bij vrienden en schond daarmee de strenge coronaregels die momenteel in de Formule 1 gelden.


Leclerc was niet de enige coureur die na de openingsrace van zondag in Spielberg terug ging naar Monaco. Ook de Fin Valtteri Bottas, winnaar op de Red Bull Ring, vloog even op en neer naar huis. De Mercedes-coureur hield zich voor zo ver bekend echter wel aan het voorschrift om in z’n eigen ‘bubbel’ te blijven met alleen mensen uit zijn directe omgeving. Van Leclerc doken op de sociale media foto’s op dat hij met vrienden had afgesproken.

Laatste waarschuwing
De 22-jarige Monegask, die in de GP van Oostenrijk als 2e eindigde, verklaarde dat hij deze week al weer 2 keer is getest op het coronavirus. 2 keer leverde dat een negatieve uitslag op. De FIA heeft hem en Ferrari laten weten dat hij zich bij een volgende overtreding van de regels moet melden bij de wedstrijdleiding van de Formule 1.