🎥 | Leclerc scheurt door de straten van Monaco voor film

24 mei 2020

Eigenlijk zouden Max Verstappen en de andere F1-coureurs zondag door Monaco racen, maar het bleef door de coronacrisis stil in het prinsdom. Toch werden de straten ‘s ochtends afgesloten voor Charles Leclerc, die in een sportauto van Ferrari als enige wel mocht racen.


Dat deed de 22-jarige Monegask als hoofdrolspeler in een korte film van de Franse regisseur Claude Lelouch. De 82-jarige filmproducent maakt in Monaco een soort ‘remake’ van zijn beruchte film ‘C’était un rendez-vous’ uit 1976. Toen filmde hij een dollemansrit door Parijs op de vroege morgen. Toen had Lelouch geen toestemming van de autoriteiten, nu wel.

Mondkapje op
Op de dag dat eigenlijk de GP van Monaco zou worden verreden, waren de straten wel vrijgemaakt voor Lelouch. Hij liet Leclerc, mét mondkapje, met zo'n 200 kilometer per uur rondscheuren in een rode Ferrari SF90 Stradale, die bijna een half miljoen euro waard is. Prins Albert van Monaco ging ook nog even mee met Leclerc. De prins had ook een mondkapje op.

Geweldig
Leclerc, de 22-jarige coureur van Ferrari, was blij dat hij eventjes in het echt mocht racen. ,,Het was geweldig”, postte de Monegask, die later zondag ook weer in de simulator stapt voor de GP van Monaco, op Instagram.