Leclerc scheurt om half 7 ’s ochtends in z’n Formule 1-wagen door bebouwde kom: ‘Sorry!’

18 juni 2020

Ferrari

Formule 1-coureur Charles Leclerc reed donderdagochtend om half 7 met zijn Formule 1-wagen door de straten van het Italiaanse dorp Maranello: van de Ferrari-fabriek naar het nabijgelegen Fiorano testcircuit. "Sorry als ik iemand wakker heb gemaakt”, grapt de 22-jarige Monegask op Twitter.


‘Back on track!’ Zo kondigt renstal Ferrari aan dat ze de voorbereiding op de 1e Grand Prix van het seizoen nu écht begonnen zijn. "De SF1000 is er klaar voor”, klinkt het. Dat kregen de inwoners van Maranello deze ochtend ook te horen. Leclerc verliet de Ferrari-fabriek rond half 7 om naar het testcircuit van Fiorano te rijden. En dat gebeurde uiteraard met het ronkende geluid van de krachtige motor.

'Normaal sta ik niet zo vroeg op'
"Normaal sta ik niet zo vroeg op, maar dit was wel een mooie gelegenheid”, lacht Leclerc op de website van Ferrari. "Het was leuk om weer in de auto te kunnen kruipen en zeker op zo’n bijzondere weg. Ik voelde me weer thuis in de cockpit. Dit was een leuke manier om te tonen dat we er weer klaar voor zijn.”

Zo ziet het seizoen er nu uit
Het Formule 1-seizoen begint volgende maand weer. Door de coronacrisis werden de 1e 10 Grands Prix van het seizoen allemaal uitgesteld of geannuleerd. Het seizoen had in principe op 15 maart in het Australische Melbourne moeten beginnen. Nu trapt het seizoen af met 2 GP's in Oostenrijk, op 5 en 12 juli. Daarna volgen wedstrijden in Boedapest (19 juli), het Britse Silverstone (2 en 9 augustus) en het Spaanse Montmelo nabij Barcelona (16 augustus). Vervolgens komt de F1-karavaan naar België voor de GP op het circuit van Spa-Francorchamps (30 augustus). Op 6 september staat de GP van Italië in Monza op het programma.