Leclerc verlengt en vangt 9 miljoen per jaar, Vettel 4x meer

23 december 2019

BSR Agency
Charles-Leclerc-Ferrari

Charles Leclerc zit ook de komende seizoenen in een Ferrari. Het contract van de 22-jarige Monegask is met 3 jaar verlengd, waardoor hij nu tot het einde van 2024 vastligt. Niet opvallend is dat hij salarisverhoging krijgt. Wel bizar is het enorme verschil met Sebastian Vettel.


Ferrari maakte de deal maandag bekend. Daarmee doet de 'Scuderia' hele goede zaken. Leclerc reed een fantastisch 1e seizoen in de rode wagen, won 2 races en pakte liefst 7 pole-positions. Vanaf de helft van het jaar was de jongeling aantoonbaar beter dan 4-voudig kampioen Vettel.

Vettel grootverdiener
Het lijkt dan ook oneerlijk wat Leclerc ervoor krijgt: 9 miljoen per jaar in plaats van 3 miljoen, volgens Gazzetta dello Sport. Veel geld natuurlijk, maar een schijntje als je het vergelijkt met de 35 tot 40 miljoen die Vettel elk jaar zou verdienen. Achter Lewis Hamilton (+- 50 miljoen) is hij daarmee de best verdienende coureur.

Toppers wisselen?
Veel topcoureurs, zoals Lewis Hamilton en Max Verstappen, hebben een contract dat aan het einde van het komende seizoen afloopt. De kans bestaat dat er dus een flinke tombola gaat ontstaan voor het belangrijke 2021-seizoen, waarin alle regels op de schop gaan.