Leclerc weer de pineut, dit keer door teamorders: ‘Hij heeft alle recht om boos te zijn’

14 april 2019

Getty Images

Arme Charles Leclerc. Tijdens de GP in Bahrein zat het hem al niet mee toen hij vlak voor het einde motorpech kreeg en zondag in China had de jonge Monegask het geluk opnieuw niet aan zijn zijde. Leclerc kreeg te maken met teamorders en moest zijn teamgenoot Sebastian Vettel voorbij laten. Daarna moest Leclerc ook veel later stoppen waardoor hij veel tijd verloor en als 5e over de streep kwam.


"Ik snap het gevoel bij Charles", aldus teambaas Mattia Binotto. "Maar op het moment dat hij Vettel voorbij moest laten, was Mercedes sneller en we probeerden Seb (Vettel red.) de beste kans te geven. Het was niet om 1 coureur een voordeeltje te geven", gaat Binotto verder. "Als Charles teleurgesteld is dan heeft hij daar alle recht toe en dat moeten we accepteren."

Mercedes weer te sterk
Ferrari werd in China al voor het 3e GP-weekend op rij verslagen door Mercedes. Het gat in het constructeurskampioenschap is inmiddels ook al vrij groot nadat de concurrent 3 keer op rij een 1-2 noteerde. "We hebben geen idee waarom we hun snelheid niet kunnen matchen, maar we moeten terug naar Marinello (de thuisbasis van Ferrari red.) en kijken naar de data."