Leerzame testdag voor Verstappen: ‘Slechter dan in Bahrein kan niet’

3 april 2019

EPA

Max Verstappen heeft dinsdag een leerzame testdag in Bahrein gehad. De Nederlander werkte met Red Bull aan de problemen waarmee de wagen kampte tijdens de afgelopen Grand Prix. ,,We hebben veel geleerd.”


,,We weten wat er afgelopen weekend fout ging wat betreft de grip aan de achterkant en daar hebben we vandaag aan proberen te werken”, legt Verstappen uit op zijn eigen website.

Alle ogen op China
Tegenover Autosport laat de Nederlander ook weten dat hij verwacht in China veel beter voor de dag te kunnen komen. ,,Het kan in ieder geval niet slechter dan in Bahrein. Ik denk ook dat we wat fouten hebben gemaakt in de afstelling van de auto. In Australië waren we namelijk best tevreden. Natuurlijk was het gat met Valtteri Bottas (toen de winnaar) 20 seconden, maar ik kon toen niet voluit. Ik denk dus dat we veel beter kunnen dan we tot nu toe hebben laten zien.”

Verstappen was dinsdag op het circuit van Sakhir de snelste man van het veld. Hij bleef op een hardere band Mick Schumacher zo'n zes tienden voor. De Duitser testte voor Ferrari en stapt vandaag in de Alfa Romeo. Voor Verstappen zit het testen er op. Red Bull junior Dan Ticktum neemt vandaag het stuur over van de RB15.

De Grand Prix van China staat volgende week zondag op het programma.