De ‘legendarische’ Nissany-naam is definitief terug in de F1

15 januari 2020

ANP

Vader Chanoch kwam niet verder dan 1 test bij Minardi, maar zoon Roy Nissany gaat proberen zijn familienaam meer eer aan te doen. Hij is namelijk aangenomen bij het achterhoedeteam van dit moment: Williams. De Israëliër wordt er testrijder en mag 3 trainingen doen.


De kans is groot dat Nissany voornamelijk waarschijnlijk zijn (sponsor)geld is aangenomen. Williams heeft geen grote fabrikant achter zich staan, waardoor het de centen goed kan gebruiken. Teambaas Claire Williams: "Roy heeft zijn skills wel laten zien. We waren zeer onder de indruk van wat hij in korte tijd heeft laten zien. Hij werkt hard en we zijn blij met de samenwerking."

7 seconden
Na het afgelopen seizoen mocht Nissany voor het eerst rijden voor Williams. Tijden maken niet écht uit bij tests, maar dat hij 7 seconden langzamer was is wel een teken aan de wand. Komend seizoen mag hij 3 trainingen tijdens de GP-weekenden rijden en meedoen aan een testdag voor nieuwelingen.

Papa Chanoch Nissany is een legende in de F1. In Hongarije 2005 klaagde de toen 42-jarige hobbyist over 'te veel grip'. Dat kan helemaal niet, want dat is precies wat alle coureurs willen.