Lewis Hamilton ging toch niet tot de limiet: ‘Anders had ik Leclerc gewoon geraakt’

9 september 2019

BSR/MotorSport Inc

Na de Formule 1-Grand Prix van Monza ging het voornamelijk over de lange strijd tussen Charles Leclerc en regerend wereldkampioen Lewis Hamilton. Vrijwel de hele race zette Hamilton Leclerc vol onder druk voor de koppositie, die de jonge Monegask uit handen. Nu blijkt dat Hamilton een touché met Leclerc had geriskeerd als de wereldtitel niet op het spel stond.


Hoewel Leclerc tot het uiterste ging om de overwinning veilig te stellen, blijkt nu dat Hamilton niet tot het uiterste is gegaan. Met het oog op de WK-titel leek het de Brit niet verstandig om een eventuele crash en uitvalbeurt te riskeren, zo verklaart Lewis nu. Twee keer moest hij eieren voor z'n geld kiezen om niet schade op te lopen, maar als hij de titel niet veilig hoefde te stellen, was dat wel anders gegaan. "Anders was ik niet aan de kant gegaan en hadden we elkaar geraakt."

Het feit dat Lewis zichzelf niet tot de limiet pushte, betekent niet dat er een gebrek aan respect tussen de coureurs is. "We hebben geen problemen met elkaar en vechten ook niet echt in het kampioenschap. Ik heb hem na afloop meteen gefeliciteerd en denk ook dat Charles één van de meest gerespecteerde coureurs is.

Eerste duel tussen Lewis en Charles
Een factor die voor Hamilton meespeelde (en waar de rest waarschijnlijk niet eerder aan dacht) is het gebrek aan onderlinge confrontaties. "Als je met een nieuwe coureur strijdt, dan leer je meteen hoe hij op bepaalde scenario's reageert" [...] "Je positioneert de auto dan zelf ook anders, dus misschien doe ik het de volgende keer al wel beter."

WK-stand
Lewis Hamilton staat nog altijd een straatlengte voor op zijn naaste concurrent en teamgenoot Valtteri Bottas. Als de 5-voudig wereldkampioen 2 keer uitvalt en Bottas beide races wint, staat hij nog steeds niet aan kop. Charles Leclerc staat door zijn zege 4e in het kampioenschap, slechts 3 punten achter Max Verstappen.