Lewis Hamilton corrigeert Brits publiek dat Verstappen uitfluit: ‘We zijn beter dan dat’

2 juli 2022

Max Verstappen kreeg op Silverstone geen warm onthaal van de Britse F1-fans. Een deel van de toeschouwers bij de kwalificatie is met het hoofd nog in 2021 blijven hangen, toen Lewis Hamilton en Verstappen elkaars grote rivalen waren. Sommigen menen dat Verstappens wereldkampioenschap 'gestolen' is, vanwege de gebeurtenissen in de slotronde van de slotrace.


En dus wordt de Red Bull-coureur uitgefloten op Silverstone. Dat kan de Nederlander niet zoveel schelen. "Het was een beetje teleurstellend, want ik kon de interviewer niet goed horen. Dat was een klein probleem. Maar voor de rest, als ze me willen uitjoelen, doen ze dat maar. Voor mij verandert het niks."

Beter
Hamilton vind het niks dat de Britse fans op een negatieve manier aanwezig zijn. "Ik denk dat we beter zijn dan dat. Ik zou zeggen dat het boegeroep niet nodig is. We hebben zulke goede fans, ze voelen alle emoties, maar ik ben het zeker oneens met het boegeroep. Dat hoeven we niet te doen."

Helmut Marko
Red Bull-adviseur Helmut Marko vond trouwens dat het team dominant was bij de kwalificatie. "We waren zo dominant en dan gebeurt er zoiets als dit", zegt hij, verwijzend naar een spin van Leclerc, wat Verstappen hinderde. "Maar het probleem hier is inhalen. En dus zal de start belangrijk gaan worden."