Lewis Hamilton is voorlopig nog niet klaar met F1 en lijkt hongerig: ‘Ik ben nog steeds op die missie’

8 augustus 2022

GettyImages
lewis-hamilton-interview-vanity-fair-mercedes-niet-stoppen-max-verstappen-abu-dhabi

Lewis Hamilton is ondertussen 37 maar absoluut nog niet klaar met Formule 1. Hij heeft nog een contract bij Mercedes dat doorloopt tot eind volgend jaar. Maar, zo zegt hij tegen Vanity Fair, hij wil graag langer blijven.


In het interview wordt teruggeblikt naar de ongekende spanning in Abu Dhabi, waarna Hamilton ook een paar weken niets van zich liet horen. Speculaties gingen toen rond dat hij zou stoppen met Formule 1: "Ik heb er natuurlijk over nagedacht net na die race", vertelt hij eerlijk.

De honger
Maar, we weten allemaal dat hij dat niet heeft gedaan. Hamilton is er nog altijd en heeft nog zat ambities. Hij won al 7 keer de wereldtitel en vorig jaar lukte het hem dus net niet het absolute record te halen en daarmee over Michael Schumacher heen te gaan. "Ik ben nog steeds op die missie", spreekt Hamilton uit.

Auto rijden
"Ik houd nog steeds van autorijden, ik word er nog steeds door uitgedaagd", vertelt de Britse coureur. "Ik heb niet het gevoel dat ik die strijd snel moet opgeven." Hij gaat er vanuit dat hij nog wel even door kan. "Ik ben anders gebouwd, ik ben hiervoor gebouwd, dat bedoel ik. Het betekent dat mensen mij nog niet kennen, als ze denken van niet. Zelfs na al die jaren, hebben ze geen idee. Dus ik zal het ongelijk wel weer bewijzen."