Lewis Hamilton is wedstrijdleiding dankbaar na 89ste pole: ‘Dit maakt het speciaal’

11 juli 2020

BSR Agency

Lewis Hamilton was er blij mee, met de regen. De Engelsman pakte in Oostenrijk zijn 89ste pole uit zijn loopbaan.


"Het zicht was werkelijk dramatisch, maar ik ben de wedstrijdleiding toch heel dankbaar dat ze ons naar buiten hebben laten gaan", zei Hamilton op de Red Bull Ring tegen Arjan Schouten van AD. "Ik voelde me meteen thuis. Man, dit was zo genieten", zei de 6-voudig wereldkampioen, die van plezier nog zat te grijnzen achter zijn mondkapje.

Bijna over 't randje
"Natuurlijk, het was absoluut op de limiet maar dat is óók racen. Ik ben zo blij dat ze dit niet van ons afgepakt hebben. Dat we mochten kwalificeren. Want die extreme condities maken het zo speciaal. Een keer je concentratie verliezen en je bent klaar. In droge omstandigheden valt nog wel wat te repareren, maar de regen is niet vergevingsgezind."

Steeds bleef hij in alle sessies de snelste tijden rijden en weer liet hij zien dat hij een klasse apart is in de regen. Max Verstappen kwam nog het dichtst in de buurt, maar moest ook een dikke seconde toegeven op de kopman van Mercedes die een vrij prima rondje Red Bull Ring reed als afsluiter. "Die zat heel dicht tegen de perfectie aan", meende hij zelf. "Daar ben ik echt superblij mee".

Alles is mogelijk
Maar Hamilton is er nog niet. Zondag wacht een race in totaal andere omstandigheden. Dan is het hoogstwaarschijnlijk weer droog in Spielberg en moet hij af zien te rekenen met Red Bull-favoriet Verstappen, de verrassende Carlos Sainz, die namens McLaren van P3 start en WK-leider en teammaat Valtteri Bottas. Daarom liet Hamilton de vraag of hij mogelijk een gebaar gaat maken op het podium als hij wint, nog even aan zich voorbij gaan.

"Zo ver denk ik echt niet vooruit. De jongens om mij heen gaan mij het absoluut niet makkelijk maken, dus laat ik eerst die job maar eens klaren."