Lewis Hamilton krijgt advies om nog een gridstraf te nemen: ‘Zeker de moeite waard’

17 november 2021

Getty Images

Lewis Hamilton blies alles en iedereen voorbij met zijn nieuwe motor bij de Grand Prix van Brazilië en maakte de strijd om de wereldtitel weer helemaal spannend. Aankomend weekend staat de Grand Prix van Qatar op het programma en volgens oud-coureur Martin Brundle moet Hamilton opnieuw een gridstraf nemen.


Lees ook: Olav Mol over mogelijke straf Max Verstappen: ‘5 seconden tijdstraf en dus 3 WK-punten’

Brundle, pitreporter van Sky Sports, opperde dat Hamilton in de slotfase van het seizoen nog een keer zijn ICE moet vervangen. Dat zou hem dan wederom 5 plekken gridstraf opleveren. Brundle schreef in zijn column het volgende:

'De volgende race is in Qatar, een circuit dat Valentino Rossi beter zal kennen dan welke F1-coureur dan ook en het zal misschien beter bij zijn motor passen dan bij onze auto's. Nu de voorsprong van (Max, red.) Verstappen in het kampioenschap is teruggebracht tot 14 punten, loopt de titelrace in ieder geval tot Saudi-Arabië.

Deze titelrace heeft nog veel meer voor ons in petto. Het is voor Mercedes dan ook het overwegen waard om de verbrandingsmotor nog een keer te verwisselen voor de grote finale. Een gridstraf van 5 plekken is zeker de moeite waard, aangezien Lewis (afgelopen zondag, red.) de andere 19 wagens voorbij vloog van wie 16 op zijn minst 2 keer.'