Lewis Hamilton krijgt gridstraf van 3 plekken, Verstappen schuift op naar P2 in Oostenrijk

29 juni 2019

MotorSport Inc.

Max Verstappen mag zondag vanaf P2 starten aan de GP van Oostenrijk. De Nederlandse coureur eindigde zaterdag in de kwalificatie op P3, maar zag Lewis Hamilton een paar uur later een gridstraf krijgen van 3 plaatsen.


Hamilton zou van P2 starten, maar moet door de straf vanaf P5 beginnen. Daardoor schuift Verstappen op naar de voorste startrij, naast de pole position van Ferrari-coureur Charles Leclerc. Bottas gaat van P4 naar P3 en Lando Norris van McLaren mag vanaf P4 beginnen.

Hinderen van Raikkonen
Hamilton kreeg de straf doordat hij Kimi Raikkonen hinderde tijdens Q1. De coureur van Alfa Romeo had last van de Brit in de eerste bocht. Hamilton stuurde heel raar diagonaal de baan over. Hij legde na afloop uit dat hij met die actie juist aan de kant wilde voor Raikkonen.
Verstappen: 'Terecht'
De FIA besloot na het verhoren van de betrokkenen toch een straf uit te delen. Terecht, volgens Max Verstappen. Hij zei na de race al dat de FIA consequent moest zijn, omdat voor vergelijkbare acties dit seizoen al dezelfde straffen werden uitgedeeld.