Lewis Hamilton had bijna voor Red Bull gereden: ‘soms heb je het tactisch mis’

11 september 2019

BSR/Imago Sport

Nee, je leest het niet verkeerd en hoeft dus ook niet 3 keer met je ogen te knipperen. Het had weinig gescheeld, of Lewis Hamilton had zijn Formule 1-rondjes in een Red Bull gereden. Dr. Helmut Marko geeft toe dat hij de kans had om de Brit te halen.


Tegenover GPUpdate meldt de Oostenrijker dat het niet veel had gescheeld, of Lewis Hamilton had in 2012 een contract bij Red Bull Racing getekend. Dit had alles te maken met de matige prestaties van de McLaren, waar de inmiddels 5-voudig wereldkampioen toen in reed. Nadat de versnellingsbak in Singapore de geest gaf, gaf Hamilton aan naar een ander team te willen.

Hamilton bij Red Bull?
Nu rijdt de Brit sinds jaar en dag voor Mercedes, maar als Dr. Helmut Marko (adviseur van Red Bull) echt had gewild, had hij hem naar Red Bull gehaald. "Lewis zat niet op zijn plek bij McLaren, maar wij hadden op dat moment geen vrije plek voor hem. Ik dacht dat het beter was dat hij naar Mercedes zou gaan. We hebben Lauda gesteund om Lewis naar zijn team te halen." In 2012 waren Mark Webber en Sebastian Vettel de coureurs bij Red Bull.

Geen concurrent
Het was destijds geen gekke gedachte om Lewis Hamilton naar Mercedes te laten gaan. Het team was nog lang niet zo dominant als nu en als je zelf geen plek hebt, kun je hem beter naar een mindere ploeg laten gaan en zo de concurrentie verzwakt zien worden. "McLaren was op dat moment onze sterkste tegenstander. Natuurlijk had hij (voor ons) veel beter bij zijn toenmalige team kunnen blijven. Zo zie je maar hoe je het tactisch soms mis kunt hebben", geef Helmut Marko 6 jaar na dato toe.