Lewis Hamilton totaal niet te spreken over circuit in Turkije: ‘Geldverspilling, shit met hoofdletter S’

14 november 2020

AP

6-voudig wereldkampioen Lewis Hamilton had na de trainingen bij de GP van Turkije geen goed woord over voor het circuit in Istanbul. "Geldverspilling", noemde de Brit de aanleg van een nieuwe asfaltlaag. 


"Het is zo’n prachtig circuit, ik begrijp echt niet waarom ze miljoenen hebben uitgegeven voor een nieuw asfaltdek. We reden op een ijsbaan, het was gewoon eng."

Lees ook: dit zijn de afwijkende tijden voor de GP van Turkije

'Shit met hoofdletter S'
Hamilton durfde in trainingen nauwelijks vaart te maken, uit angst voor glijpartijen en mogelijk schade. "De banden hadden totaal geen grip. Het asfalt glom helemaal, alsof er natte plekken lagen. Het leek wel of de olie uit het teer sijpelde. Echt, het was genoeg geweest om met een schoonmaakbeurt de oude asfaltlaag schoon te maken in plaats van deze geldverspilling. Het was shit met hoofdletter S”, aldus de coureur van Mercedes.

Verstappen
Race-promotor Vural Ak hoorde de klachten aan van de coureurs, onder wie ook die van Max Verstappen. De Limburger van Red Bull suggereerde grappend spikes op de banden te zetten om de grip te vergroten.

'Daarom is het extra glad'
"We mochten van de officials niet voor de GP auto’s laten rijden op het nieuwe asfalt. De coureurs moesten hun eigen lijnen maken op de baan”, verdedigde Ak zich. "Vandaar dat het asfalt nu extra glad is.”