Lewis Hamilton wacht inhaalrace in Turkije: ‘Interessant, hopelijk komt er nog wat regen’

9 oktober 2021

Getty
lewis-hamilton-over-inhaalrace-voor-gp-van-turkije-formule-1-mercedes-team-kwalificatie-gridstraf

Volgens Lewis Hamilton is het nog geen uitgemaakte zaak dat hij morgen alsnog ‘gewoon’ mee gaat doen om de voorste plekken in de Grand Prix van Turkije. Hij steekt het hele weekend al boven de rest uit, maar is door een gridstraf teruggezet naar P11. "Het wordt interessant, hopelijk komt er nog wat regen.”


Toch kon Hamilton op de persconferentie na de kwalificatie vooral niet geloven dat er geen officiële pole position achter zijn naam kwam te staan.

'Damn it'
Hij klokte op Istanbul Park de snelste tijd, maar teamgenoot Valtteri Bottas ging er met die titel vandoor. ,,Krijg ik de pole niet? Damn it", aldus Hamilton. Een sentiment dat Verstappen overigens deelde. "Dat snap ik niet.” De Britse wereldkampioen wacht zondag dus een inhaalrace om de schade in de titelstrijd te beperken. "Het wordt niet makkelijk om door het pak heen te komen, want inhalen is hier niet zo eenvoudig. Maar de auto is goed, ook voor de race.”

Hamilton kwam ook nog even terug op de keuze voor de gridstraf, het resultaat van het wisselend van zijn verbrandingsmotor. "Hier hebben we veel over gediscussieerd, maar het moest op enig moment gebeuren. Het was hier, of in Austin. Zondag ga ik proberen de schade te minimaliseren.”