Lewis Hamilton wil de absolute Koning van Silverstone worden

11 juli 2019

EPA

"King Lewis the fifth", zette het socialteam van Formula 1 onder een videopost, waarin de 5 zeges van Lewis Hamilton op Silverstone waren te zien. Op zijn thuisbaan wil hij weer winnen, aankomend weekend. Dan heeft er niemand meer zeges op Engels grondgebied dan hij. Momenteel deelt Hamilton namelijk de kroon nog met 2 andere coureurs: Jim Clark en Alain Prost.


De Engelse wereldkampioen bouwde in rap tempo zijn imperium op. Nadat hij in 2008 al een keer won op Silverstone, was hij tussen 2014 en 2017 ook telkens de snelste. Vorig jaar had hij al de recordwinnaar willen zijn, maar Ferrari boorde dat feestje door de neus. Later een terugblik naar wat er vorig jaar gebeurde.

Verstappen
Toch lijkt het er wel op dat Hamilton dit jaar wél dat record gaat pakken. Nou, lachen. Hamilton wint dus weer. Mercedes wint dus weer. Coureur en team verstevigen hun positie aan de top van het klassement. Maar wat gebeurt er daaronder allemaal? Er is beweging bij Red Bull Racing. Het team van Max Verstappen won in Oostenrijk opeens. Nog beter voor de Nederlandse fans: Verstappen won opeens!

Tekst loopt door onder foto.Het lijkt erop dat het langzaam maar zeker de goede kant op gaat voor het blikjesteam. Volgens teambaas Christian Horner is de Nederlander in topvorm en is hij momenteel zelfs beter dan Hamilton. Als de auto dus goed werkt dit weekend, ligt er misschien wel weer wat moois in het verschiet voor Verstappen.

En waarom ook niet? Zijn resultaten in Silverstone zijn niet slecht. In het jaar dat Verstappen zijn eerste GP won, in Spanje, pakte hij ook P2 in Groot-Brittannië. Een jaar later werd hij 4e. Vorig seizoen viel hij vlak voor het einde uit. Wij durven wel te gokken dat de Nederlander het goed gaat doen dit weekend.

Samenvatting 2018
Hamilton begon de race op pole position, maar was bij de start slecht weg. Vervolgens werd hij aangetikt door Kimi Raikkonen, waardoor er opeens een inhaalrace op de Engelsman te wachten stond. Raikkonen kreeg een straf van 10 seconden. Uiteindelijk vocht Hamilton zich nog terug naar de 2e plek. Ferrari-rivaal Sebastian Vettel pakte de zege. Omdat we de 2e plek van Hamilton niet terug gaan vinden in de recordboeken, is de coureur van Mercedes erop gebrand om het dit jaar recht te zetten.

Check hier de samenvatting van de GP van vorig jaar:
Voorspelling:

  1. Hamilton

  2. Verstappen

  3. Bottas

Brian Vesseur
Houdt van de romantiek en show in sporten als Formule 1 en voetbal.