Lewis Hamilton wordt mede-eigenaar van NFL-club Denver Broncos

2 augustus 2022

Getty Images

Lewis Hamilton heeft een nieuwe interesse. De 7-voudig wereldkampioen in de Formule 1 wordt mede-eigenaar van Denver Broncos. Dat schrijft eigenaar Rob Walton in een Twitter-bericht van de club uit de NFL.


'Sir' Lewis probeerde eerder dit jaar samen met Serena Williams en nog wat anderen Chelsea over te nemen, maar dat plan mislukte. Todd Boehly, eigenaar van LA Dodgers, won de strijd van Hamilton en Jim Ratcliffe (eigenaar van INEOS).

Lewis Hamilton deels eigenaar van NFL-club


Nu is hij dus mede-eigenaar van Denver Broncos, dat onlangs quarterback Russell Wilson overnam van Seattle Seahawks. De Broncos zijn sinds juni in handen van Rob Walton, een van de eigenaren van Walmart. Walton betaalde 4,35 miljard euro voor de overname, wat Denver Broncos de duurste sportclub ter wereld maakte.

Onduidelijk is welk bedrag Hamilton heeft betaald voor zijn rol binnen de club. De Brit is in ieder geval wel blij met zijn rol bij de Broncos. "Dit is een eenmalige kans om impact op de sport te hebben en met een team van wereldklasse te werken", aldus Lewis.