Lovende woorden van Mercedes voor Verstappen: ‘Ik geniet er eigenlijk wel van’

10 augustus 2020

AFP

Na een bloedstollend spannende race pakte Max Verstappen zondag zijn 1e overwinning van dit seizoen. De Nederlander was beide Mercedes-coureurs te snel af met dank aan een goede strategie van Red Bull en meesterlijk bandenmanagement van de Nederlander.


"De Formule 1 heeft opwinding nodig en ons team ook", zegt teambaas Toto Wolff van Mercedes. "We omarmen de uitdaging en houden van strijd. Max is een geweldige coureur en een geduchte concurrent."

Horner
Lewis Hamilton en Valtteri Bottas waren oppermachtig in de 1e 4 races van het seizoen, maar zondag bleek Verstappen de sterkste op Silverstone. De Nederlander was zelf ook verrast door de snelheid van zijn Red Bull, die voor het eerst dit seizoen de gelijke was van Mercedes. "Max heeft laten zien waartoe onze auto echt in staat is", zegt zijn teambaas Christian Horner. "We begrijpen zelf amper hoe dat er zondag ineens uitkwam."

'Ik wil dit juist'
Voor de spanning in de Formule 1 is het gunstig en zelfs 6-voudig wereldkampioen Lewis Hamilton, die dit jaar al 3 races won, vindt dat positief. "Het is geweldig. Ik wil juist races waarin ik word uitgedaagd. Red Bull was gewoon sterker en ik ben heel benieuwd hoe hun progressie zich voortzet. We kunnen ze nu niet meer over het hoofd zien."

'Ik geniet er eigenlijk wel van'
Wolff springt zijn kopman bij. "Iedereen dacht dat deze race op Silverstone een eitje voor onze jongens zou zijn, maar dat was dus duidelijk niet het geval. We hadden niet de snelste auto. Ik geniet er eigenlijk wel van, want we krijgen nu een mooi gevecht om de wereldtitel tussen 3 man. Er zijn nog 10 races te gaan en 1 uitvalbeurt kan al grote gevolgen hebben voor de stand. Het wordt een stuk interessanter dan iedereen een paar weken geleden dacht."

Warm weer
De teambaas van Mercedes geeft toe dat de oerdegelijke en rappe Duitse bolide in erg warm weer zwak is. "Onze auto heeft een extreem grote neerwaarts druk en bij hitte komt er meer druk op de banden en hebben we veel meer last van slijtage. We hadden veel meer problemen dan de andere teams en hebben op dit punt nog wel een en ander op te lossen."