Magnussen heeft moeite om zich te motiveren voor ‘Best of the Rest’-titel

4 december 2018

AFP

Dit seizoen is er een soort niet-bestaande titel in het leven geroepen in de Formule 1: 'The Best of the Rest'. Kevin Magnussen noemt het de B-klasse. Het is een wedstrijd tussen de coureurs die niet bij Mercedes, Ferrari of Red Bull rijden. Oftewel: de coureurs die geen kans maken op een overwinning. Magnussen - coureur bij Haas - kon zich door die B-klasse nog een soort motiveren...


"Vechten voor de plek van best of the rest is niet zo leuk, het frustreert me”, vertelt Magnussen aan Motorsport.com. “Het is saai om het enkel over de vierde plek te hebben. Ik ben bijna vergeten wat het is om op het podium te staan of een pole te pakken omdat het zo lang geleden is dat ik de kans had om die te pakken. Het is ontgoochelend, maar het is niet anders.”

Titelstrijd
De Deen zegt het enorm te missen om voor titels te vechten. Maar hij is wel blij dat hij in ieder geval voor punten kan strijden. Hij heeft in de Formule 1 ook meegemaakt dat dat niet eens mogelijk was. Een beetje zoals Williams dit seizoen. Lance Stroll en Sergey Sirotkin pakten samen maar 7 punten.