Manor moet voor het eind van de maand 6 ton dokken om te overleven

23 januari 2017

AP

Formule 1-renstal Manor heeft voor het einde van de maand nog een kleine 6 ton nodig om te overleven. De curatoren kunnen in januari nog de salarissen betalen van de 212 werknemers in Banbury, maar als er niet snel nieuwe geldschieters worden gevonden, is het einde verhaal voor het Britse team.


Testwerk 2017
,,We zijn nog altijd in gesprek met geïnteresseerde partijen, maar zijn ons er ook van bewust dat er een bedrag voor nodig is. Anders kunnen we het voortbestaan van het team niet veilig te stellen. Op deze manier kunnen we niet met het testwerk voor het seizoen 2017 beginnen'', aldus Manor.

Nog geen coureurs
Het bijna failliete Manor heeft uit voorzorg nog geen coureurs vastgelegd. De twee rijders uit het seizoen 2016, Pascal Wehrlein en Esteban Ocon, hebben al stoeltjes bij andere teams gevonden. Manor werd in 2015, toen het team nog Marussia heette, al eens gered van de ondergang door ondernemer Stephen Fitzpatrick.

Manor eindigde vorig seizoen als elfde en laatste in het kampioenschap van de Formule 1-teams.

Wil jij het belangrijkste FORMULE 1-nieuws gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met F1 AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht