Manor Racing maakt via Facebook tweede coureur bekend

18 februari 2016

Manor Racing
Haryanto krijgt tweede stoeltje bij Manor Racing

Manor Racing heeft vlak voor de testdagen zijn tweede coureur bekend gemaakt. De Indonesische Rio Haryanto maakt zijn debuut in de Formule 1 en neemt plaats naast Pascal Wehrlein, zo maakt de renstal op Facebook bekend.

Indruk GP2
,,We zijn erg blij om Rio binnengehaald te hebben", zegt Manor-eigenaar Stephen Fitzpatrick. ,,Hij heeft vorig jaar een goede indruk gemaakt in de GP2. Daarnaast is zijn grote fanschare in Indonesië fantastisch voor het team en de Formule 1."

De 23-jarige Haryanto zelf kan niet wachten om voor het eerst in de nieuwe MTR06 te stappen. ,,Manor is een team met een geweldige visie en ambitieuze plannen. Melbourne (de eerste Grand Prix van het seizoen red.) wordt een geweldig moment voor mij, mijn land, supporters en fans. 2016 wordt mijn kans om het vertrouwen in mij terug te betalen en Azië te vertegenwoordigen in de koningsklasse van de motorsport."

Driemaal winst
Haryanto wist vorig jaar drie races te winnen in de GP2, waar hij al sinds 2012 deel van uitmaakte. Uiteindelijk werd hij vierde in de ranglijst.

Haryanto neemt niet alleen een eigen sponsor mee, maar krijgt ook financiële steun van de Indonesische overheid. Die miljoenen gaven Manor wellicht het laatste zetje om de Indonesiër de voorkeur te geven boven de Brit Will Stevens, die vorig jaar voor het team reed. Met de keuze voor Haryanto zijn alle stoeltjes in de Formule 1 voor komend seizoen bezet.

Met de komst van de Indonesiër heeft Manor een geheel nieuwe line-up. Dat betekent dat Alexander Rossi, Will Stevens en Roberto Merhi definitief niet terugkeren.

Manor Racing - MANOR RACING SIGNS RIO HARYANTO Indonesian... | Facebook