Marko: ‘Red Bull-coureurs moeten geduldig zijn’

20 april 2017

anp

Het seizoen van Red Bull gaat voorlopig met wat ups en downs. Max Verstappen werd in China bijvoorbeeld nog knap derde, maar afgelopen zondag in Bahrein crashte hij en was het dus niks. Feit lijkt dat Red Bull voorlopig zijn plaats moet kennen achter Mercedes en Ferrari, maar als het aan adviseur Helmut Marko ligt is dat snel voorbij.


"We verbeteren elke race om het gat te dichten, maar het is natuurlijk niet goed genoeg", zegt Marko in gesprek met Formula1.com. "Aan het begin van het seizoen waren we optimistisch dat we naast Mercedes konden komen. Maar dat lukt nu gewoon nog niet."

2 oorzaken
Volgens Marko heeft dat 2 oorzaken. "Renault had wat problemen, waardoor hun motor-ontwikkeling wat vertraging opliep. Daarnaast leveren we simpelweg nog niet wat we kunnen leveren."

Maar Marko is er zeker van dat alles goed komt. "We werken elke dag hard aan onze tekortkomingen. In Barcelona krijgen we een upgrade, wat een belangrijke stap in de goede richting zal zijn. Voor onze coureurs is geduld voorlopig een schone zaak".

Wil jij het belangrijkste FORMULE 1-nieuws gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met F1 AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht