Max: ‘Beetje jammer, had liever iets naar voren gestaan’ (video)

8 juli 2017

Pro Shots

Max Verstappen kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn kwalificatie voor de GP van Oostenrijk. Hij reed op de Red Bull Ring een 6de tijd. Hij vond voor de camera van Ziggo vooral dat hij beter had gekund en een beetje pech had.


"Het was sowieso wel een lastige kwalificatie", zei Max die te veel risico nam om een snelle tijd neer te zetten. "Nou we hadden 3 sets banden, dus vandaar", zegt hij over het nemen van risico.

Grindbak
Verstappen zocht het randje op en ging daar net overheen, waardoor hij zelfs een keer hard de grindbak inschoot. "Ik verloor de achterkant in bocht 3 weer."

In z'n laatste run was hij aardig op dreef. "De laatste run ging het allemaal goed, maar toen kreeg ik de gele vlag. Ik probeerde die verloren tijd in te halen, maar dat lukte niet."

Teleurstelling
Al met al is hij daardoor wel wat teleurgesteld over zijn kwalificatie. "Vandaag was het een beetje jammer. Ik had liever iets naar voren gestaan. Het was ook gewoon mogelijk, maar dan verlies je 2 tienden door de gele vlag. Dat wil je inhalen in het laatste gedeelte en dan ga je eraf.