📸| Deze Max-fan laat alle gewonnen GP’s tatoeëren: ‘Ga door tot ik helemaal vol zit’

5 december 2019

ANP

De Drentse Dennis Lok (48) uit Coevorden was altijd al wel Formule 1-fan, maar sinds de komst van Max Verstappen in de koningsklasse van het racen is er helemaal geen houden meer aan. Nu laat hij bij iedere overwinning van Verstappen de datum van de Grand Prix tatoeëren.


“Ik was altijd al wel F1-fan. Toen mijn jongste dochter werd geboren, had ik zo’n babypakje van Ferrari voor haar. Ik probeer altijd alles te kijken: de trainingen, de kwalificatie en de race" vertelt hij aan Sportnieuws.nl. Zijn vrouw Riejette roept vanaf de bank in de woonkamer: “Hij is best extreem. Hij móet het zien. Echt hoor, hij is niet normaal fan.” De schuur achter het huis van Dennis is omgetoverd tot café, inclusief een echte bar, loungebank en natuurlijk een televisie waar hij met vrienden de F1 volgt.

Niertransplantatie
Het leven had er voor Dennis heel anders uit kunnen zien. Hij leed 30 jaar aan suikerziekte waardoor zijn nieren en alvleesklier niet meer goed functioneerden. In 2016 onderging hij een nier- en alvleeskliertransplantatie. “Ik ben in maart 2016 geopereerd. Vlak voordat het F1-seizoen begon. Tijdens de eerste race van dat jaar, lag ik nog in het ziekenhuis. Toen besloot ik dat, als het van de artsen mocht, ik een tattoo van Verstappen zou laten zetten. Ik dacht: die jongen wordt een groot talent. Al die overwinningen gaan op mijn rug", zegt hij rustig met zijn Drentse accent.

Terwijl Dennis herstelde van zijn zware operatie, begon Max met zijn Red Bull-bolide steeds sneller rond te scheuren. “Toen Max in Spanje in mei 2016 won, zat ik echt jankend op de bank.”

Tekst loopt door onder de afbeelding.

De eerste F1-tattoo
Nadat de dokters groen licht gaven voor de tattoo’s kon eind 2016 de naald op de huid. “Ik ben begonnen met de stieren van Red Bull en daaronder de datum van Max’ eerste gewonnen GP.” Zijn vrouw vindt het allemaal prima: “Ik vind het niet mooi om te zien, maar wel mooi dat hij dit doet. Zijn herstel en het succes van Verstappen zijn samen gegroeid.”

Zeker geen spijt
Maar heeft hij geen spijt van de grootte van de letters? Wat als Verstappen ooit een transfer maakt? “De eerste 5 overwinningen staan er groot op. Daarna ga ik iets kleiner verder. Als hij net als Michael Schumacher 91 GP’s wint, maakt dat niks uit. Ik ga net zolang door tot ik helemaal vol zit”, zegt hij vastberaden.

“Eerst gaat mijn rug vol en daarna ga ik verder op mijn benen. Als Max wereldkampioen wordt, wil ik zijn gezicht ook op mijn dijbeen. En als hij een transfer maakt, komt dat nieuwe logo er ook gewoon bij.” De laatste 3 overwinningen, die van seizoen 2019, worden binnenkort toegevoegd aan de lijst. “Die wil ik hebben voordat het nieuwe seizoen begint.”

Ontmoeting met Verstappen
In 2018 stond Dennis met een vriend op de camping in Oostenrijk bij de GP. Daar werd hij opgemerkt door een fotograaf en werd hij een klein mediacircus. “Toen ben ik via een journalist in contact gekomen met de manager van Verstappen. Hij regelde een ontmoeting met Max. Ik heb me wel afgevraagd wat hij van de tattoo’s zou vinden. Gelukkig reageerde hij positief. Hij heeft met een stift zijn handtekening op mijn schouder gezet. 2 dagen later heb ik die in de tattooshop over laten trekken.”

Reacties in de sauna
Tijdens een dagje relaxen in de sauna, trekt hij nog weleens de aandacht. “Ik word er weleens op aangesproken ja. Gelukkig zijn de reacties altijd wel positief hoor, maar ik heb nog niemand gehoord die zei dat hij dit ook wilde.”