Max geeft Ricciardo ‘pakkie’ in hilarische challenge (video)

12 november 2016

Screenshot

De sfeer bij renstal Red Bull Racing is uitstekend op dit moment. De coureurs Ricciardo en Verstappen staan respectievelijk 3de en 6de op de coureurs-ranglijst, terwijl het team zelf op de 2de plek staat bij de constructeurs. Genoeg reden om te lachen dus, en dat kon al helemaal na de grappige challenge die Ricciardo en Verstappen uitvoerden.


Beide heren moesten 9 opdrachten uitvoeren, de een nog gekker dan de ander. De bedoeling was dat zowel Verstappen als Riccardo de opdracht moesten doen in 1,92 seconde - de recordtijd van de snelste pitstop van Red Bull. Het was een nek-aan-nek race, maar uiteindelijk ging 'onze' Max er met de overwinning vandoor.

Lees ook: Preview: Braziliaanse GP + regen = heel veel plezier

Handschoenen-challenge:
Bij deze opdracht was het de bedoeling dat ze binnen 1,92  seconde 2 handschoenen aan moesten doen. Uiteindelijk bleken beide heren even sterk en eindigde het gelijk.

Stand na opdracht 1:
Ricciardo 1 - Verstappen 1

'Geeft je Vleugels'-challenge:
Binnen 1,92 seconde een blikje Red Bull openen, dat moet toch wel lukken? Het antwoord is: ja. Zowel Ricciardo als Verstappen opende keurig binnen de tijd het blikje fris. Ook konden ze het niet laten om nog even een slokje te nemen.

Stand na opdracht 2:
Ricciardo 2 - Verstappen 2

Lees ook: Wolff belt met Jos om Verstappen in toom te houden tijdens titelrace

Horloge-challenge:
Hierbij was het de bedoeling dat je binnen de tijd (1,92 seconde) een horloge om je pols moest doen en moest kunnen sluiten. Ricciardo deed dat zonder pijn of moeite, maar Verstappen deed er iets langer over. Uiteindelijk had de Nederlander zijn horloge net op tijd dicht, gelukkig maar.

Stand na opdracht 3:
Ricciardo 3 - Verstappen 3

Ballon-challenge:
Een opdracht waarbij Verstappen hopeloos faalde. De coureur wist welgeteld 1 ballon lek te prikken, terwijl zijn concullega Ricciardo het met 11 een stuk beter deed. Tot slot liet Verstappen zich maar op de grond vallen, zodat uiteindelijk toch nog enkele ballonnen het begaven.

Stand na opdracht 4:
Ricciardo 4 - Verstappen 3Puzzel-challenge:
Net als tijdens F1-races lukte het Verstappen om met de juiste snelheid precies tussen de randjes te blijven, al was het hier van toepassing op een puzzelbord. Max legde uiteindelijk 5 stukjes op de juiste plek, Ricciardo 0!

Stand na opdracht 5: 
Ricciardo 4 - Verstappen 4Ping Pong-challenge:
In 1,92 seconde moesten Ricciardo en Verstappen zoveel mogelijk ping pong-ballen verplaatsen van de ene schaal, naar de andere. De Australische teamgenoot van Verstappen zakte volledig door de mand en stootte uiteindelijk zijn schaal eraf. Hierdoor kreeg hij 0 punten. Max deed het beter en verplaatste maar liefst 71(!) ballen.

Stand na opdracht 6:
Ricciardo 4 - Verstappen 5Schrijf-challenge:
Wie o wie kan het snelste schrijven? Binnen 1,92 seconde was het de bedoeling om zoveel mogelijk nummers op te schrijven, te beginnen bij 1. Ricciardo en Verstappen kwamen beiden tot 6 waardoor het gelijk eindigde.

Stand na opdracht 7: 
Ricciardo 5 - Verstappen 6

Marshmallow-challenge:
Zoveel mogelijk marshmallow in je mond stoppen in de gegeven tijd, een lastig karwei. Dat bleek wel voor Max, die tot 7 kwam. Ricciardo won de challenge door er 10 in te stoppen.

Stand na opdracht 8:
Ricciardo 6 - Verstappen 6

Beker-challenge:
Ricciardo en Verstappen kregen 1,92 seconde de tijd om zoveel mogelijk bekers op elkaar te stapelen. De beslissende challenge ging met miniem verschil naar de Nederlander. Hij stapelde namelijk 4 bekers op elkaar, terwijl Ricciardo maar tot 3 kwam.

Uitslag na opdracht 9:
Ricciardo 6 - Verstappen 7