Max over ‘matchfixing’-beschuldiging: ‘Dan spoor je echt niet’

13 juli 2019

ANP
Verstappen

De afgelopen 2 weken werd er in de F1-paddock gefluisterd dat de overwinning van Max Verstappen in Oostenrijk van hogere hand is ingefluisterd. Mercedes domineert het seizoen, wat de sport kijkers en populariteit kost. De winnen coureur vindt het allemaal maar hele grote onzin.


De discussie werd voornamelijk aangezwengeld door oud-coureur Michael Bleekemolen, die in een filmpje zei geen bewijzen te hebben, maar toch aan matchfixing dacht. Live aan tafel bij het Formule 1-café van Ziggo herhaalde hij zijn woorden eerder deze week nog eens. "Uit de organisatie zou kunnen zijn gevraagd of Mercedes de motor een tandje lager wilde zetten’‘, zo verklaarde Bleekemolen op basis van bronnen die hij niet openbaar wilde maken.
Spoort niet
Verstappen had de geruchten wel gehoord en reageerde na afloop van de kwalificatie op Silverstone tegen de schrijvende pers: "Het zou me gegund zijn, toch? Dat vind ik een achterlijke gedachte. Als je zo gaat redeneren, spoor je echt niet."

Vóóruit
Max denkt namelijk dat de winst geen incident is: "De auto is wat stappen vooruit gegaan. En de motor staat iets agressiever, vandaag ook weer, net als bij de kwalificatie in Oostenrijk. Je moet altijd wel uitkijken dat ’ie niet ploft, maar we hebben ‘m wel iets scherper gezet dan dat we in Frankrijk deden. Dat is allemaal wel goed."

Mercedes had trouwens eerder ook al gezegd dat het matchfixing-verhaal onzin is.