Max Verstappen crost als een baas over de sneeuwpiste (video)

14 januari 2016

Instagram Red Bull Racing

Prachtige beelden uit de Oostenrijkse sneeuw. Maak kennis met de sneeuwscooter 10.0 van Max Verstappen. De Nederlandse Formule 1-coureur blaast en spint over de piste. Red Bull heeft daar een fantastische plek voor uitgekozen: aan de voet van de beruchte Hahnenkamm-afdaling. Met een muts op en in vol racetenue verscheen de Toro Rosso-coureur donderdag op de besneeuwde pistes.

De wagen werd met een helikopter naar de skipiste gevlogen. Het team van Red Bull had inmiddels zijn auto met onder meer kettingen om de banden geprepareerd voor het winterse ritje. En toen mocht Max z'n gang gaan..."Dit is een flinke uitdaging. Een maand geleden stond deze wagen nog in 35 graden in Australië, het verschil in temperatuur is enorm. De motor zal iets worden bijgesteld, zodat de auto beter te controleren is. Max heeft nog nooit met zoveel paardenkracht rondgereden op sneeuw, dat weet ik zeker'', aldus Mark Willis van Red Bull.

Heidfeld
Het is niet voor het eerst dat de F1 zich op het ijs waagt. Nick Heidfeld deed dat in 2007 in een BMW-Sauber in Zwitserland. Buemi mocht zich in 2010 in een Red Bull uitleven in Canada.