Max Verstappen: ‘Dan word ik maximaal vijfde in Canada’

8 juni 2019

AFP

Inhalen. Dat moet Max Verstappen zondag gaan doen in Canada, na zijn mislukte kwalificatie waar hij na een rode vlag vroeg uitgeschakeld werd. ,,Starten op de mediums, zo lang mogelijk doorgaan en dan zien we het wel", zei Verstappen tegen het AD.


Doordat Magnussen zijn wagen in de prak reed, kwam Verstappen in Q2 niet verder dan de 11de plek. ,,Achteraf is het dan heel makkelijk om te zeggen: je had een minuut eerder naar buiten moeten gaan dan had je er voor gereden. Maar dat kan je dan wel bij alles gaan zeggen’’, zo reageerde Verstappen een uur na de kwalificatie op kritiek over ‘slechte timing’ van Red Bull. 

Pure pech
,,Als je altijd zo gaat denken, denk ik niet dat je goed bezig bent. Het was gewoon pure pech. Je verwacht gewoon niet dat iemand hem vol in de muur knalt voor je neus. En achteraf is het dan heel makkelijk praten. Maar als het allemaal zo makkelijk was, hadden al die mensen die zoiets roepen wel een job gehad hier bij ons team.”

Wat kan Max zondag bereiken? Een vijfde plaats? ,,Als er niks gebeurt, wel. Mercedes en Ferrari zijn gewoon te snel. Starten op de mediums en zo lang mogelijk proberen door te gaan ten opzichte van de gasten die voor me zitten op de softs. Ik denk toch echt wel dat die gasten na acht á tien rondjes wel problemen gaan krijgen.”