Max Verstappen geeft toch nog een kleine schop na: ‘Zegt alles over Mercedes’

29 juli 2021

Getty Images

Max Verstappen wilde in aanloop naar de Grand Prix van Hongarije niet al te veel aandacht besteden aan het incident tussen Lewis Hamilton en hemzelf tijdens de race op Silverstone. Toch ging het er bij het persmoment op de Hungaroring alsnog over. Verstappen gaf Hamilton daarbij nog een kleine schop na.


"Je gaat je overwinning niet vieren als je iemand met een kracht van 51g de muur in hebt geduwd", aldus Verstappen. "Ik zou het zelf ten minste niet doen, maar het zegt alles over Mercedes." Verstappen kreeg na de Grand Prix van Groot-Brittannië nog wel een telefoontje van Hamilton. "Ik ga verder niet in op details, maar we hebben over het incident gesproken."

Fair
Na het incident met Hamilton werd ook veel naar Verstappen gewezen, aangezien hij in het verleden ook nog wel eens met iemand botste. "Ik ben een harde, maar faire coureur. Ik weet wat wel en niet kan. Ik heb nul strafpunten op mijn licentie, dat zegt volgens mij genoeg. Het maakt me weinig uit wat andere mensen zeggen", vertelde hij.

De focus gaat nu op de volgende race(s). "We zijn coureurs en gaan gewoon door. Ik ben er nog steeds niet blij mee, maar we blijven allebei vol voor de titel gaan en zullen zo goed mogelijk blijven racen."

Bekijk hier nogmaals de beelden van de crash op Silverstone