Max Verstappen: ‘Het doel blijft het podium’

9 augustus 2020

Getty Images

Wat kan Red Bull Racing strategisch tegenover de kracht van Mercedes zetten? En scoort Nico Hülkenberg dan eindelijk zijn 1e podiumplaats, of houdt Max Verstappen hem daar van weg? Het zijn de vragen voorafgaand aan de 70th Anniversary Grand Prix.


Als de lichten om 15.10 uur voor de 2e keer in 8 dagen uitgaan boven het asfalt van Silverstone, is Verstappen vooraan de startgrid op P4 de enige met de harde, witte banden onder. Red Bull Racing durfde de gok gisteren wel aan in de kwalificatie en voor de Limburger was dat ook niet meer dan logisch, omdat alle compounds vergeleken met vorige week nu zachter zijn.

Goede optie
Dus de harde band van nu, was de medium van vorige week. "En toen was dat de band waar we op wilden starten, dus waarom zou dat nu anders zijn? Zeker omdat we toch al op zachtere compounds staan”, aldus Verstappen. "Met het warmere weer lijkt mij dat een goede optie.” Teambaas Christian Horner: "Max is de enige op die band in de top-10 en dat geeft ons weer meer flexibiliteit.”

Hitte
Polesitter Valtteri Bottas en nummer twee Lewis Hamilton vertelden beiden dat starten op wit bij hun amper besproken was. ,,Het is een prima raceband, je kan er langer mee door. Maar is-ie robuust, hoe is die band bestand tegen de hitte?” aldus Bottas. "Ik denk dat iedereen vrij veel geleerd heeft over de banden vorige week.”

Banden klappen
Toen klapten bij Mercedes en ook bij Carlos Sainz zelfs de toen dus nóg hardere witte banden in de slotfase, na een lange 2e stint. Daarom ook dat niemand gelooft in een 1-stopper vandaag. Ook Verstappen trouwens niet. "Ik denk dat niemand daar voor zal gaan”, aldus de Nederlander, die vertrouwt in het racetempo van Red Bull.
Sergio Pérez
Niet dat hij denkt nu Mercedes wel aan te kunnen, maar de Racing Point nog schuin voor hem van Nico Hülkenberg moet geen probleem zijn. Zaak is die bolide zo snel mogelijk passeren en dan wacht waarschijnlijk weer het ’niemandsland. Dat zou dan ten koste gaan van Hülkenberg, die volgens Verstappen een officiële rentree in de Formule 1 verdient. Hij noemde de Duitser gisteren ‘een toffe gast die echt wel een potje kan sturen’, maar ondanks dat Hülkenberg hem te snel af was in de kwalificatie blijft Verstappen vol vertrouwen naar voren kijken. "Het doel blijft nog steeds om op het podium te belanden.”


1e podium
Mocht Hülkenberg P3 echter vasthouden tot het einde dan is de gelegenheidscoureur - invaller van Sergio Pérez - eindelijk van zijn vervelende statistiek af. Vooralsnog blijft de Duitser de coureur met de meeste F1-starts zonder podiumplaats.