Max Verstappen kan zondag Michael Schumacher evenaren door Australië af te vinken

27 maart 2023

Pro Shots
verstappen-schumacher-evenaren

Max Verstappen is nog maar 25 jaar, maar toch staat hij al erg hoog in alle recordlijstjes. Dit weekend kan hij bij de Grand Prix van Australië zelfs 7-voudig wereldkampioen Michael Schumacher evenaren. Schumacher won namelijk in totaal op 23 verschillende circuits. Als Verstappen zondag in Australië wint, komt hij ook op dat aantal.


De race in Australië lijkt vooraf een gevecht te worden tussen Verstappen en zijn teamgenoot Sergio Pérez. Als hij op een betere positie start dan bij de laatste Grand Prix in Saoedi-Arabië zal Verstappen er veel vertrouwen in hebben om zijn 1e zege in Melbourne te pakken. Eerder dit seizoen won Verstappen ook al voor de 1e keer in Bahrein. Dat was dus het 22e circuit waar de Nederlander won.

Hamilton recordhouder
Als Verstappen zondag op gelijke hoogte komt met Schumacher, is er nog maar 1 coureur met zeges op meer verschillende banen. Lewis Hamilton won namelijk op liefst 31 verschillende plekken. Max moet dus nog aardig wat circuits afvinken om de Brit in te halen.

Maar 1 podium in Australië
Verstappen rijdt voor de 7e keer een Grand Prix in Australië en stond tot nu toe maar 1 keer op het podium. Dat was in 2019, toen hij 3e werd achter het toenmalige Mercedes-duo Valtteri Bottas en Hamilton. 2 keer haalde Verstappen zelfs niet de finish: bij zijn Formule 1-debuut in 2015 en bij de race van vorig jaar. Ferrari-coureur Charles Leclerc won toen in Melbourne.