Max Verstappen kijkt uit naar ‘thuisrace’ in Monaco: ‘Strategie belangrijk, inhalen onmogelijk’

23 mei 2023

Getty Images via AFP

Max Verstappen kijkt uit naar zijn ‘thuisrace’ in Monaco, en denkt dat goed kwalificeren vooral belangrijk is. De wereldkampioen van Red Bull werd vorig jaar 3e in de GP van Monaco, teammaat Sergio Pérez ging er met de winst vandoor. "Ik woon in Monaco dus het is fijn om elke avond naar huis te gaan tijdens het raceweekend", zei de 25-jarige Formule 1-coureur in een interview.


Formule 1-fans moesten een weekje wachten op wat actie. De GP van Emilia-Romagna werd afgelast vanwege de zware regenval en overstromingen in de Noord-Italiaanse streek. "Ik weet dat die beslissing niet lichtvaardig genomen is, maar sommige zaken zijn natuurlijk veel belangrijker dan racen en deze was daar een van.”

Beslissende zaterdag
"In de race in Monaco is kwalificeren zo belangrijk dat we zullen moeten zorgen dat we zo sterk mogelijk zijn in die sessie", kijkt Verstappen vooruit. "Het circuit in Monaco is zo krap, nog meer dan in andere stratencircuits. Een goed kwalificatierondje is extreem lastig, maar tegelijkertijd heel spannend. In de race zelf gaat het vooral om de strategie omdat inhalen praktisch onmogelijk is."