🎥| Max Verstappen krijgt wéér award voor ‘actie van het jaar’ in Formule 1

7 december 2019

Max Verstappen is opnieuw onderscheiden met de award voor de 'FIA Action of the Year'. De internationale federatie FIA beloonde de Nederlander daarmee voor de mooiste actie van het seizoen in de Formule 1.


Verstappen, ook gehuldigd vanwege zijn 3e plaats in de WK-eindstand achter Lewis Hamilton en Valtteri Bottas, werd beloond voor zijn inhaalmanoeuvre op Silverstone waarmee hij Charles Leclerc passeerde.

4e award
Hij won de prijs al 3 keer eerder. ,,Er gebeurde veel en het was erg cool", keek Verstappen op verstappen.nl terug op zijn bekroonde actie. ,,We gingen een beetje buiten de baan en we raakten elkaars wielen, wat normaal niet vaak gebeurt in de Formule 1. Ik houd ervan en als je als winnaar uit de strijd komt, is het meer bevredigend dan dat je het gevecht verliest. Vanaf onze karting-periode hebben we al gevechten gehad met elkaar en ik ben er zeker van dat dit de komende jaren nog vaker zal gebeuren. Ik denk dat het ook goed is voor de Formule 1."

Op het gala werd de in mei overleden racelegende Niki Lauda postuum geëerd met de prijs voor de persoonlijkheid van het jaar.