Max Verstappen na kwalificatie voor GP van Qatar: ‘We missen wat op zaterdag’

20 november 2021

Max Verstappen gaat bij de Grand Prix van Qatar vanaf P2 beginnen. Lewis Hamilton was bij de kwalificatie, op zaterdag, bijna een halve tel sneller in Q3. Voor Verstappen was het geen surprise dat zijn Red Bull het af moest leggen tegen de Mercedes: het past in het patroon.


"Ik denk dat we de laatste tijd sowieso een beetje moeite hebben in de kwalificatie", zei Verstappen tijdens een interview direct na Q3. "Het feit dat Checo Perez niet eens Q3 kan halen, laat zien dat we op de zaterdag wat missen. We lijken in de kwalificatie dus wat moeite te hebben."

P2
Wel heeft hij in elk geval Bottas achter zich gehouden. "We staan nog steeds 2e op de startgrid, dus er is nog veel om voor te vechten, de race is nog lang niet gereden. Ondanks dat ik graag meer had willen halen vandaag, worden morgen pas de punten verdeeld." Zo is het!

En was meetelt in Qatar is dat dit de 1e F1-race ooit is aldaar. "Dus hoe het daadwerkelijk val verlopen met de banden en de strategie is nog een vraag", zegt Verstappen.