Max Verstappen na kwalificatie voor GP van Turkije: ‘Kan ook geen wonderen verwachten’

9 oktober 2021

Getty
max-verstappen-reactie-na-kwalificatie-gp-van-turkije

Max Verstappen reed tijdens de kwalificatie voor de GP van Turkije de 3e tijd. Hij start zondag in de race vanaf P2 door een gridstraf voor Lewis Hamilton. Vlak na de kwalificatie was Verstappen redelijk tevreden.


"De omstandigheden waren tricky, maar over het algemeen waren de rondes best goed", zei Verstappen tegen de Formule 1.

Kans op regen tijdens race
De Nederlander van Red Bull kon leven met P2 en kijkt nu met interesse naar het weer in Turkije. "Ik ben redelijk blij. Laten we nu aankijken hoe het weer morgen is en in hoeverre we mee kunnen strijden." De Formule 1-race wordt zondag hoogstwaarschijnlijk onder droge omstandigheden verreden. Tot zondagochtend kan er nog van tijd tot tijd een bui vallen maar tijdens de race is de kans op regen klein, verwacht Weer.nl.

Strijd met Mercedes
Verstappen denkt dat hij zondag veel snelheid tekort gaat komen ten opzichte van Mercedes en in 1e instantie Bottas. "Maar ik ga proberen zo goed mogelijk te volgen. Ik heb nog steeds flink last van onderstuur, we zullen moeten kijken hoe we dat gaan oplossen. Als je in de kwalificatie al zo ver achter ze staat, kan je voor zondag ook geen wonderen verwachten. Maar er kan natuurlijk van alles gebeuren in een race, kijk maar eens naar Sotsji.”

Check hier de samenvatting van de kwalificatie voor de GP van Turkije: