‘Max Verstappen naar Formule 1-team Mercedes’

25 juli 2014

Max Verstappen wordt waarschijnlijk de jongste debutant ooit in de Formule 1

SITTARD - De racetoekomst van Max Verstappen ligt bij het Formule 1-team van Mercedes. Dat beweert het doorgaans goed ingevoerde Italiaanse weekblad Autosprint. Het blad beroept zich op bronnen rond het team en beweert dat de komende dagen de deal beklonken zal worden.

Het management van Verstappen ontkent dat er een akkoord is met Mercedes. Dat de Duitse renstal geïnteresseerd is in het 16-jarige talent is geen geheim. „Max is zeer gewild; dat weet iedereen”, zegt manager Raymond Vermeulen. „We praten nog met meerdere teams, waaronder Mercedes. Een besluit is nog niet genomen. Daar is het nog te vroeg voor.”

Autosprint beweert dat Verstappen afgelopen weekend tijdens de Grand Prix van Duitsland in Hockenheim zijn voorkeur voor Mercedes kenbaar heeft gemaakt en een overstap naar het Duitse team verkiest boven een aanbod van Red Bull. Nog dit jaar zou  Verstappen in aanmerking komen voor een test in de Mercedes W03 van 2 jaar geleden. Om de Formule 1-circuits te leren kennen, komt Verstappen volgend jaar op kosten van Mercedes in de GP2-klasse uit, het voorportaal van de Formule 1, zo denkt Autosprint te weten.