Max Verstappen on fire: ‘Hier konden we niks tegen doen’

27 augustus 2022

Pro Shots
max-verstappen-gp-belgie

Het optreden van Max Verstappen tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van België zorgde voor bewondering, maar ook voor zorgen bij de concurrentie.


Red Bull-teambaas Christian Horner was onder de indruk: "Ongelofelijk, de snelheid die hij had. Zijn tijd was zo goed dat hij geen 2e hoefde neer te zetten en zo de motor kon sparen. Een fenomenale prestatie. Hij is dit hele weekend al on fire."

Horner vervolgt: "Het is altijd een risico als je midden in het veld moet starten. Maar ik denk dat we een briljante race kunnen verwachten met Max en Charles die zich naar voren gaan knokken. En dan hebben we 'Checo' Pérez ook nog die het vooraan opneemt tegen Sainz. We moeten een hoop in de gaten gaan houden," aldus de teambaas.

Lees ook: Verstappen heeft vertrouwen na kwalificatie: ‘We moeten het podium halen met deze auto’

Leclerc: 'hadden niks kunnen doen'
"Er is nog wel wat mogelijk." Zo reageert Charles Leclerc, Verstappens grootste concurrent. "Maar als je het gat met Max ziet, dan is dat wel zorgwekkend. Zij zijn enorm snel, dat is al heel het weekend het geval. En wij weten niet waarom. We moeten zondag ons best doen, maar ze lijken dit weekend iets gevonden te hebben. Zij zijn veel te snel, er is niks wat we hadden kunnen doen."