Max Verstappen optimistisch na trainingen: ‘Verloren tijd is jammer, mijn gevoel is goed’

7 juni 2019

AFP

Het kleine kusje dat hij gaf aan de 'Wall of Champions' was hét moment van Max Verstappen op 1e dag op het Canadese asfalt.Ondanks de tracktime die hij daarmee verloor, was Max Verstappen best tevreden met zijn trainingen, zei hij in gesprek met AD-journalist Arjan Schouten.


"Het zag er vast niet makkelijk uit, maar het voelde allemaal wel heel goed", reageerde Verstappen nuchter. Op die touché in de beruchte Wall of Champions op het Circuit Gilles Villeneuve mocht hij na afloop van de middagtraining in elk interview terugkomen.

Auto's vs Muur
Lewis Hamilton gleed er zo hard in dat zijn middagtraining meteen over was. Verstappen hield het bij een nogal hardhandige kus en kon na wat oplapwerk in de pits door. "De tijd die je daarmee verliest is natuurlijk niet fijn, maar de rondes die ik wel gereden heb, voelden prima aan", vertelde Verstappen.

Hij ketste tegen de muur nadat hij bezig aan een snelle ronde opeens teamgenoot Pierre Gasly voor zijn neus zag. "Het was me wel verteld dat hij er aan zat te komen. En hem was ook verzocht om wat vaart te maken, maar hij ging wat laat van zijn lijn, denk ik. Ik weet niet precies wat er gebeurde maar met wat onderstuur in zijn spoor ging ik door de chicane zo richting de muur."

Zo vond Verstappen, 's morgens nog 4e, zichzelf 's middags terug op plaats 13. Dat was ver verwijderd van beide Ferrari's op de 1e 2 plaatsen. Bij zijn rentree op de baan waagde hij zich net als iedereen alleen nog aan de longruns. "Die voelden gewoon wel goed", merkte Verstappen die zoals iedereen last had van veel stof op het droge asfalt.

Goed gevoel
"Ik denk dat het er voor de kijkers niet zo eenvoudig uit zal hebben gezien, allemaal. Maar eigenlijk voelde voor mij alles best wel goed in die auto." Ook met zijn materiaal was weinig mis. "Op alle banden, ging het best wel redelijk. We moeten nog wel wat extra’s vinden, maar zo dramatisch is het hier allemaal niet. Er is nog wel wat werk te verzetten, maar dat is altijd zo op vrijdagavond."