Max Verstappen tempert de hoge verwachtingen voor Singapore: ‘Alles moet kloppen’

19 september 2019

Getty Images

Er wordt veel verwacht van Max Verstappen in de GP van Singapore, maar toch is de Nederlander zelf voorzichtig over zijn prestatie komend weekend. Bij het AD laat hij namelijk weten: "Dit zou een beter weekend moeten worden, maar dan moet alles wel kloppen."


Verstappen zelf beseft ook wel dat het in Singapore beter moet dan in Spa en Monza: "Maar tegelijkertijd weet ik ook heel goed dat je daar totaal geen vorm van garanties op hebt. Alles moet kloppen, van de kwalificatie tot de set-up van de auto. Een heleboel factoren moeten eerst meezitten, voordat je bij dat goede resultaat komt. Onze kansen zijn groter, maar dan moet je er zelf ook wél staan."

Nieuwe motor moet het gaan doen

De Limburgse coureur hoopt in het stadstaatje voor het eerst écht te kunnen genieten van zijn nieuwe Honda-motor: "Natuurlijk analyseer je na de races in België en Italië de minpunten, maar wij kijken zelf ook naar de meevallers. Die vertellen ons dat de rest van het seizoen nog veel moois kan brengen. Met de auto en het tempo was niet mis. Mercedes en Ferrari liggen op ons voor, maar ik weet niet of dat puur door motorvermogen komt of door iets anders. Je kunt het niet aantonen."