🎥 | Max Verstappen toont meteen aan dat hij klaar is voor de GP van Hongarije: snelste in VT1

30 juli 2021

Het lijkt erop dat Max Verstappen helemaal klaar is voor de Grand Prix van Hongarije. De Nederlander begon het weekend met de snelste tijd (1.17,555) in de eerste vrije training, vlak voor Mercedes-concurrenten Valtteri Bottas en Lewis Hamilton.


Na 2 weken van (juridisch) getouwtrek tussen Max Verstappen, Lewis Hamilton en met name hun teams over de beruchte botsing, was het vrijdagochtend weer over tot de orde van de dag. Er moest getraind worden op de Hungaroring en die verliep vlekkeloos voor alle hoofdrolspelers. Dat was echter niet te zeggen voor Yuki Tsunoda. Met nog ruim een kwartier te gaan was hij de controle over zijn Alpha Tauri kwijt, waarna hij achterstevoren in de bandenstapel belandde met een rode vlag tot gevolg.

Snelste van allemaal
Op dat moment hadden veel coureurs de switch naar de snellere softs reeds gemaakt, maar niet Verstappen. Hij bleef vasthouden aan zijn harde banden, tot het moment dat de baan weer werd vrijgegeven na Tsunoda's crash. Op de rode band was de Limburger, wonder boven wonder nog altijd rijdend met dezelfde motor als op Silverstone, meteen de snelste van allemaal. Met 1.17,555 haalde hij 6 honderdsten af van de toptijd die Valtteri Bottas tot op dat moment had staan. Rivaal Lewis Hamilton zat daar weer een tiende achter. Hoe veelzeggend de tijden waren is echter nog maar de vraag. Zo was de poletijd van de Brit een jaar geleden nog ruim 4 tellen sneller.