Max Verstappen weet na 1 dag al of het seizoen top of flop wordt

6 februari 2018

ANP

Op 26 februari rijdt Max Verstappen voor het 1ste de RB14, de auto waar hij het komende seizoen mee gaat rijden. Tijdens deze testdagen kan het team uitzoeken wat de nieuwe auto kan. "De testdagen geven je een goed beeld van waar je staat. Het belangrijkste is om een betrouwbare auto te hebben", zegt Max Verstappen tegen Racingnews365.


Max begint aan zijn 4e seizoen in de Formule 1 en dit is zijn 2e volledige seizoen bij Red Bull.

Tests
Vorig jaar viel de auto in het begin van het seizoen erg tegen. Max zegt dat hij al snel weet of de auto van dit jaar wel een winnende auto is: "Na de 1ste dag weet ik dat. Ja, absoluut."

Trainen
Vanaf half januari is Verstappen is alweer volle bak bezig met het volgende seizoen. De voorbereiding is redelijk hetzelfde als vorig jaar, al traint hij nog iets harder: "Fysiek word je sterker, dus train je nog zwaarder." Ook heeft hij veel geoefend in de simulator, daar heeft hij wel al heel wat rondjes in de nieuwe Red Bull gereden. "Ik ben er al heel wat dagen in geweest. Tot eind december was het rustig en het begin van januari ook nog. Daarna is het alweer snel aan het werk."