Max Verstappen ziet kansen op ‘heel cool’ circuit in Portugal: ‘We hebben echt stappen gemaakt’

20 oktober 2020

AFP

Max Verstappen ziet kansen om het Lewis Hamilton en Valtteri Bottas moeilijk te maken, komende zondag in Portugal. Hij put veel vertrouwen uit zijn goede optreden op de Nürburgring 2 weken geleden. "Daar hebben we echt vooruitgang geboekt met de Red Bull. Het lijkt er inderdaad op dat het gat met Mercedes steeds kleiner wordt”, zegt de Limburger in een vooruitblik van zijn Formule 1-team.


Verstappen eindigde in de Eifel als 2e, amper 5 seconden achter Hamilton. De Brit won de race en de 6-voudig wereldkampioen evenaarde met zijn 91ste GP-zege het record van de Duitse Formule 1-legende Michael Schumacher.

'Heel cool'
De koningsklasse rijdt dit weekend voor het eerst op het circuit in Portimão. Verstappen reed er dit jaar al eens in een GT-auto. "Toen regende het vrijwel de hele tijd. Het was leuk om hier te rijden, zeker toen het nat was. Er zitten veel hoogteverschillen in en de layout is gewoon heel cool. Het circuit is een beetje technisch, maar over het algemeen snel dus ik kijk ernaar uit hier in een Formule 1-wagen te rijden. Ik vind het altijd leuk om nieuwe banen te ontdekken. Het is voor iedereen weer iets nieuws en dat kan het interessant maken.”