🎥 | Max en Vettel zorgen voor vuurwerk tijdens de persconferentie: ‘Ik heb 3 poles’

16 november 2019

Na de pole-position van Max Verstappen op Interlagos, is het vuurwerk tijdens de persconferentie. Max, Vettel en Hamilton nemen plaats en dat is vanaf de 1e paar seconden direct goud om te kijken!


Wanneer de 3 coureurs worden aangekondigd en er wordt gesproken over de 2e pole van Verstappen dit seizoen, wil Max dit zo snel mogelijk 'rechtzetten' door 3 vingers op te steken en nog even te zeggen dat dit voor hem nummer 3 is. "Ik beschouw dit voor mij nummer 3."

'Verdachte' snelheid Red Bull
Hier houdt het echter niet op, want Sebastian Vettel doet ook nog een duit in het zakje. "Ik ben een beetje verrast door de snelheid van Red Bull op het rechte stuk. Dat is verdacht," zo reageerde hij met een knipoog. Hiermee doelt hij op de opmerkingen van Max, die na de GP van Amerika de woorden 'valsspelen' en 'Ferrari' in 1 zin noemde. "Dan zijn de rollen nu eens omgedraaid", reageerde Max gevat.

Oprechte verbazing
Maar even later bleken Vettel en Hamilton serieus verbaasd over de hoge topsnelheid van de Nederlander, vooral in het laatste snelle deel van het circuit. Vettel: "Ze hebben dezelfde motor als in Amerika, voor zover ik weet. Die kan dus eigenlijk niet verbeterd zijn.” En de wereldkampioen: "Natuurlijk ben ik ook verrast. Volgens mij hadden ze de laatste keer geen voorsprong op ons qua topsnelheid, nu wel. Tegelijkertijd hebben ze niet ingeleverd qua downforce, want in het bochtige middengedeelte was Max nog steeds het snelst. Misschien komt het doordat São Paulo op hoogte (zo’n 750 meter, red.) ligt, geen idee.”

Reactie Max op pole
Max was zelf in elk geval - en terecht - bijzonder tevreden met zijn pole-position. Hij was in Q1, Q2 én Q3 de snelste en daar reageerde hij bij Jack Plooij zo op.