Max wil top presteren in thuishaven Monaco

19 mei 2017

ANP

Max Verstappen wil komend weekend top presteren in de GP van Monaco, het circuit waar de Nederlander vorig jaar en 2 jaar geleden in de Toro Rosso crashte. Ondanks dat zijn eerste 2 races niet goed verliepen in Monaco heeft Verstappen alle vertrouwen in een goede afloop.


Vol risico
“Een ronde rijden met weinig risico bestaat niet in Monaco. Als je snel wil zijn, zul je daar altijd op de limiet moeten rijden”, weet Verstappen. De Nederlander knalde vorig jaar op onfortuinlijke wijze in de vangrail nadat het eerder ook al in de vrije trainingen en kwalificatie mis was gegaan. Desondanks heeft Verstappen veel vertrouwen in komend weekend. "Alles wat ik hier afgelopen jaar heb meegemaakt zorgt er alleen maar voor dat ik het dit jaar beter wil doen en wil leren van mijn fouten", aldus de Nederlander.

Meer ervaren Verstappen
Verstappen heeft het afgelopen jaar veel ervaring opgedaan die goed van pas zal komen op het lastige stratencircuit van zijn woonplaats. De Nederlander rijdt inmiddels ruim een jaar voor het grote Red Bull en heeft al 8 podiumplaatsen weten te behalen. Red Bull heeft helaas nog niet de gewenste auto kunnen leveren die kan meedoen voor de zeges. Stap voor stap hopen ze het gat met Ferrari en Mercedes te dichten zodat ze mee kunnen doen in de strijd om de wereldtitel. Met Verstappen en Ricciardo beschikt het team over 2 geweldige coureurs die ondanks de teleurstellende wagen beide al een podium wisten te behalen dit jaar.

Over Monaco 
Verstappen zelf bevalt het uitstekend in Monaco en hij is benieuwd hoe de auto op het stratencircuit zal presteren. “Met de nieuwe auto’s denk ik dat de chicane bij het zwembad de meest uitdagende bocht zal zijn dit jaar”, aldus Verstappen, die ook nog even ingaat op het leven in het Prinsdom. “Ik woon nu iets langer dan een jaar in Monaco en geniet daar echt elke minuut van. Ik heb een aardige groep vrienden daar en we hebben altijd veel plezier met elkaar. Het is ook prettig trainen onder de Mediterraanse zon en je kunt er goed stappen, buiten het seizoen om natuurlijk.”
reacties
ReageerReageer op dit bericht