McLaren-baas niet tevreden over Daniel Ricciardo: ‘Zijn resultaten voldoen niet aan onze verwachtingen’

25 mei 2022

ANP
daniel-ricciardo-zak-brown-mclaren-teleurstelling

McLaren-baas Zak Brown is dit Formule 1-seizoen niet tevreden over Daniel Ricciardo. De Australische coureur wordt er steevast uitgereden door zijn jongere teamgenoot Lando Norris en wist pas 1 keer in de top 10 te eindigen dit seizoen. Daarmee laat de goedlachse coureur nog geen verbetering zien ten opzichte van vorig jaar, waarin zijn resultaten ook al ietwat teleurstellend waren.


Ricciardo wist dit seizoen alleen in de GP in zijn thuisland een 6e plek te pakken en daarmee in de top 10 te finishen. Daarnaast pakte hij een 12e, 13e, 14e en 18e plek, terwijl hij 1 keer de finish niet haalde. Teamgenoot Norris rijdt juist steeds in de top 10, op 1 uitvalbeurt en een 15e plek na. Bovendien stond de jonge coureur ook al eens op het podium met een 3e plek tijdens de GP van Emilia-Romagna.

Brown niet tevreden
Zak Brown liet tegenover Sky Sports weten niet tevreden te zijn: "Uiteraard willen we Ricciardo dichterbij de tijden van Norris zien. Maar Daniel voelt zich nog niet helemaal comfortabel in de auto, dus we proberen daar alles aan te doen. Maar toch was afgelopen weekend teleurstellend. Op een paar races na blijven de resultaten achter. Het enige wat we kunnen doen is hard werken en blijven communiceren. En dan maar hopen dat Ricciardo net dat beetje extra kan geven wat we van hem verlangen."

Komend weekend krijgt de Australiër een nieuwe kans om goed te presteren tijdens de GP van Monaco.