McLaren komt dichterbij, maar podium is nog onmogelijk: ‘Alleen met budgetplafond’

10 juli 2019

EPA

McLaren heeft de line-up voor volgend seizoen al bekendgemaakt. Ook in 2020 zijn Carlos Sainz en Lando Norris de coureurs van het Formule 1-team. Maar een podiumplek is nog niet mogelijk voor de coureurs, zo oordeelt de teambaas van McLaren. Andreas Seidl denkt dat een podiumplek alleen mogelijk is met een budgetplafond. Dat zegt hij tegen Motorsport.com.


De teambaas ziet dat Red Bull bijna 100 miljoen euro budget heeft en Ferrari en Mercedes zelfs dik 150 miljoen meer. Het is onmogelijk om daar tegenop te vechten, zegt Seidl.  "Het is een feit dat we als team onderpresteren met de middelen die we hebben, de infrastructuur, het budget en meer. We moeten beter zijn met wat we hebben."

Limiet in 2021
In 2021 komt er een soort budgetregeling. Seidl hoopt dan ook dat het daarna spannender wordt. "Een ding is duidelijk: als we competitief willen zijn in de toekomst, dan moeten we een gelijk speelveld creëren. Voor een teams als dat van ons is het limiet de enige manier om weer te kunnen strijden tegen de 3 grote teams."