McLaren wil met Honda terug naar de top

29 januari 2015

McLaren wil met Honda terug naar de top

WOKING - Met Honda als nieuwe motorenleverancier hoopt het Formule 1-team van McLaren oude tijden te doen herleven. De Engelse renstal presenteerde donderdag in een filmpje op de website de MP4-30, de bolide waarmee Jenson Button en Fernando Alonso op jacht gaan naar succes in het nieuwe seizoen. De overwegend zilveren en zwarte auto is voorzien van felle rode strepen en een kenmerkende lage neus.

Met Honda als leverancier van de motoren vierde McLaren tussen 1988 en 1992 grote successen in de Formule 1, met 44 grands overwinningen en wereldtitels voor Ayrton Senna en Alain Prost. Sinds 1995 reed de Britse renstal met krachtbronnen van Mercedes, maar aan die lange samenwerking kwam afgelopen jaar een einde. Aangedreven door Honda hopen de oud-wereldkampioenen Button (2009) en Alonso (2005, 2006) op nieuwe successen bij McLaren.

,,Ik ben zeer gemotiveerd om historie te schrijven in dit nieuwe tijdperk van McLaren-Honda'', zei Button donderdag. De nieuwe bolide wordt vanaf zondag voor het eerst gebruikt tijdens de testraces in Jerez.