Mercedes-baas denkt dat Hamilton Schumacher kan overtreffen: ‘Lewis is op de goede weg’

15 juli 2019

BSR Agency

Het record wat betreft aantal polepositions heeft Lewis Hamilton al een tijdje in bezit en volgens zijn teambaas Toto Wolff gaat de Britse coureur ook 2 andere records overnemen van Michael Schumacher. De Duitser heeft 7 wereldtitels op zijn naam staan, 2 meer dan Hamilton. Schumacher boekte ook de meeste overwinningen in de Formule 1: 91 tegenover 80 van Hamilton.


"Het wordt moeilijk, maar Lewis is op de goede weg", zei Wolff, de baas van Hamilton bij de renstal Mercedes. De 34-jarige Brit boekte zondag op Silverstone al zijn 7e overwinning van dit seizoen. Hamilton heeft bijna halverwege het seizoen al 39 punten voorsprong op de nummer 2 van de WK-stand, zijn Finse teamgenoot Valtteri Bottas. Hij is hard op weg naar zijn 6e wereldtitel.

Nog lange weg te gaan
"Door zo hard te werken en onderdeel te zijn van het beste team, kan je zulke resultaten boeken", zei Wolff over Hamilton. "Wat Michael in zijn carrière heeft bereikt, is uniek. Hij was van een ander niveau. Lewis moet nog heel wat winnen om Michael te evenaren."

Het contract van de vijfvoudig wereldkampioen bij Mercedes loopt tot eind 2020. Hamilton heeft echter al aangegeven dat hij graag nog jaren wil doorgaan.