Mercedes-baas doet vaag over kop koffie met Verstappen

12 oktober 2015

AFP
Mercedes-baas schimmig over kop koffie met Verstappen

Teambaas Toto Wolff van Mercedes was afgelopen weekeinde bij de Grand Prix van Rusland op de koffie bij Jos Verstappen, de vader van Max. Manager Raymond Vermeulen schoof ook aan. De baas van het succesvolle formule 1-team gaf op de website van de Formule 1 geen antwoord op de vraag of er is onderhandeld over een contract ,,Ik ken 'gekke' Jos al zo lang, we hebben wat bijgekletst bij een kop koffie'', aldus Wolff.

Toekomst Max
Toch gaf hij een hint dat er ook over de toekomst van Max Verstappen is gesproken. ,,Weet je zeker dat het alleen over koetjes en kalfjes ging? Waarom was zijn manager er dan bij?'', was de vraag. Het antwoord luidde veelbetekenend: ,,Nee, daar ben ik niet zeker van.''

Zorgelijke situatie
De toekomst van Max Verstappen bij Toro Rosso is onzeker, omdat teameigenaar Dieter Mateschitz serieus dreigt zijn twee renstallen (Red Bull en Toro Rosso) uit de Formule 1 terug te trekken als de teams volgend seizoen geen motor hebben waarmee ze vooraan kunnen rijden. De situatie is zorgelijk, omdat er nog geen contract is met een leverancier.

Derde coureur
Mogelijk kan Verstappen bij Mercedes aan de slag als derde coureur achter Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Bij een vertrek van Red Bull en Toro Rosso zouden de grote teams in de Formule 1 volgend jaar met een extra wagen gaan rijden.

Lees ook: ‘Real Madrid boos op Gareth Bale’
Lees ook: Vijf redenen waarom Oranje naar de play-offs gaat
Lees ook: Amateurvoetballer schopt scheidsrechter (video)